Lek glas?

Wij lossen snel het voor u op.

Direct contact

ALTIJD gratis en vrijblijvend

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw glaszetter

Vergelijk, bespaar en kies uw glaszetter. Maak direct een afspraak!

Wat te doen bij lek glas?

Hebt u dubbele beglazing in uw woning, dan kan het gebeuren dat uw ruiten ondoorzichtig beginnen te worden! Er zit condens, vocht en eventueel vuil tussen uw ramen. Wat nu? Is het mogelijk om lek glas te repareren? Hoe kan ik een lek in dubbel glas voorkomen? Hier bent u op het juiste adres voor tips en adviezen bij problemen met de beglazing van uw woning. We brengen u graag in contact met de beste glasservice specialisten in uw omgeving voor het vervangen van lek glas!

Is uw glas wel echt lek?

Condensvorming kan een teken zijn dat uw ruit lek is, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er kan ook condens ontstaan aan de binnen- of buitenkant van het raam. Het is soms lastig om te zien of er ook binnenin condensvorming zit. Als er alleen sprake is van condens aan de binnen- of buitenkant, dan hebt u niets te vrezen. Condens aan de buitenzijde wijst erop dat uw huis juist uitstekend is geïsoleerd, bijvoorbeeld omdat u HR-beglazing hebt. Condens aan de binnenzijde ontstaat door de warmte binnen. Door uw huis beter te ventileren en te isoleren kunt u dit voorkomen. Hebt u nog ramen met enkel glas? Laat deze vervangen door dubbel glas of isolatieglas.

Wat zijn de oorzaken van een lek glas?

Dubbelglas bestaat uit twee glasbladen met daartussen een open ruimte (spouw). Deze ruimte wordt gecreëerd door een afstandhouder (kader), die doorgaans is vervaardigd van aluminium. De rand wordt nauwkeurig dicht gekit. Dit zorgt ervoor dat de lucht tussen de bladen schoon en droog blijft. Het is belangrijk dat de rand van de dubbele beglazing niet direct wordt blootgesteld aan de zon, omdat uv-stralen de afdichting kunnen aantasten en er een lek ontstaat. Andere mogelijke oorzaken van lek glas zijn: fabricagefouten, verkeerd geplaatst glas en het bereiken van het einde van de levensduur.

Lek glas repareren of vervangen?

Wanneer uw dubbele beglazing lek is, komt er vochtige lucht tussen de glasplaten terecht waardoor er condens ontstaat. Na verloop van tijd kunnen er ook kalkafzettingen zichtbaar worden. Uw ruit kan daardoor op den duur ondoorzichtig worden. Oftewel, hoogtijd om een glaszetter in te schakelen! Lek glas repareren is helaas niet mogelijk. Een lek glas zal altijd vervangen moeten worden. Laat deze klus uitvoeren door een professionele glasservice, dan weet u zeker dat het goed gebeurt!

Tips om lek glas te voorkomen

Dubbelglas en isolatieglas gaan jarenlang mee. Het is daarvoor essentieel dat de beglazing van goede kwaliteit is en dat de ruiten vakkundig worden geplaatst. Daarna kunt u ook zelf maatregelen nemen, die ervoor zorgen dat uw ruiten zo lang mogelijk meegaan. We raden u aan om het kitwerk jaarlijks te laten controleren. Door ervoor te zorgen dat het kitwerk steeds in optimale conditie is, voorkomt u lek glas.

Plaats uw aanvraag

Vergelijk gratis 4 glaszetters in uw regio

Bespaar tot 40% op uw kosten. Da's mooi meegenomen!
Plaats uw aanvraag

Glaszetters contact opnemen

Offertes aanvragen

Voordelen van Glasservice Direct

  • Glaszetters direct beschikbaar
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • In heel Nederland werkzaam
  • Bespaar tot 40% op uw kosten
  • Transparante en persoonlijke service